AVIKO Pati Parts Garlic З ПАСТОЮ З БАКЛАЖАНІВ, ПОМІДОРІВ І ШАЛОТА (SALATA DE VINETE) ІНГРЕДІЄНТИ:
AVIKO Pati Parts Garlic
ІНГРЕДІЄНТИ:
300 г Часникові Pati Parts
Баклажани:
3 штуки (близько 1,2 кг) баклажанів
1 чайна ложка солі
1/2 чайної ложки солодкої паприки (1 г)
1/4 чайної ложки чилі (0,5 г)
1/4 чайної ложки копченої паприки (0,5 г)
1 ст.л. оливкової олії
1-2 ст.л. білого винного оцту
1 чайна ложка меду
2-3 ст.л. майонезу (приблизно 100г)
Томатна сальса та топінги:
12-15 помідорів черрі (можна також використати 3 великі помідори)
½ (70г) нарізаної цибулі-шалот
Пучок базиліка
Дрібка солі
Дрібка перцю
1-2 ст.л. оливкової олії
1-2 ст.л. бальзамічного оцту
50 г смажених волоських горіхів - нарізати невеликими шматочками
1 шматочок хліба
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
Починаємо з приготування баклажанів
Розігріваємо духовку до 200 градусів, вмикаємо верхній і нижній нагрів,
натикаємо баклажани виделкою і запікаємо протягом 90 хвилин (можна також
запекти баклажани на грилі, так вони будуть набагато смачнішими). Через 90
хвилин виймаємо баклажани, кладемо в миску, накриваємо кришкою і
відставляємо на 10-15 хвилин - так шкірка буде легше зніматися.
Знімаємо шкірку, перекладаємо м'якоть у сито, додаємо 1 чайну ложку солі,
перемішуємо і відставляємо на 10 хвилин - так з баклажанів стече сік і вийде
густіша паста, а сік можна використати для приготування соусу.
Наріжте м'якоть баклажана, покладіть в миску і заправте солодким перцем, чилі,
копченою паприкою, чорним перцем, оцтом, медом і майонезом. Спробуйте на
смак - за потреби додайте ще солі.
Томатна сальса:
Помідори черрі розрізаємо на чверті (якщо використовуєте великий помідор,
нарізаємо його невеликими шматочками), кладемо в миску, додаємо нарізану
кубиками цибулю-шалот, дрібно нарізаний базилік, сіль, перець, оливкову олію і
бальзамічний оцет - добре перемішуємо і відставляємо вбік.
Час з'єднати інгредієнти:
Pati Parts Garlic подаємо з баклажановою пастою та томатною сальсою.