AVIKO ZIG ZAG РЕЦЕПТ ХВИЛЯСТОЇ КАРТОПЛІ ФРІ, ЧЕВАПЧИЧІ НА ГРИЛІ ТА ВЕСНЯНОГО САЛАТУ
ІНГРЕДІЄНТИ:
300 г Zig Zag від AVIKO
Чевапчичі:
750 г яловичого фаршу
250 г фаршу з баранини/ягнятини
12 г солі
1 чайна ложка чорного перцю
4 зубчики часнику, змішані з 100 мл газованої води
Для більш насиченого смаку, за бажанням:
1 чайна ложка чабера
1/2 чайної ложки розмарину
1/2 чайної ложки кайєнського перцю
1/4 чайної ложки меленого мускатного горіха
1/4 чайної ложки кмину ромен
1/2 чайної ложки копченої паприки
1/2 чайної ложки солодкої паприки
3 ст.л. 12% вершків
Весняний салат:
2 помідори
1 невелика жовта цибулина
1 огірок
50 мл соняшникової олії
1 ст.л. червоного винного оцту
сіль і перець
Помістіть всі інгредієнти в миску і, руками або за допомогою кухонного комбайна,
перемішуйте, поки всі інгредієнти дуже добре не змішаються, а м'ясо не досягне
консистенції липкої пасти (10-15 хвилин). Ви можете сміливо залишити цю суміш на
ніч у холодильнику - тоді вона матиме більш насичений смак, але ви також можете
почати смажити чевапи на грилі, як тільки приготуєте його.
Щоб сформувати чевапчичі, змочіть руки кількома краплями води (тоді м'ясо не буде
прилипати), потім візьміть приблизно 70-80 г фаршу і обережно стисніть його в руці,
поки не отримаєте витягнуту форму, що нагадує довший великий палець (приблизно
8-10 см завдовжки і 2 см завтовшки).
Не рекомендується робити чевапчичі занадто великими, оскільки це збільшує час,
необхідний для їхнього приготування на грилі або у сковороді.
Готуйте чевапчичі на середньому вогні на грилі або на сковороді протягом 5-6 хвилин,
часто перевертаючи, поки вони не запечуться посередині (через те, що ми
використовуємо яловичину, вони матимуть рожевий колір в середині, це нормально).
Дрібно наріжте помідори та огірок, цибулю дрібно наріжте. Змішайте всі інгредієнти
разом і салат готовий.