Антрекот на грилі, що подається з картоплею фрі Steak Fries та домашніми соусами
1 упаковка Aviko Steak Fries 750 г
4 антрекоти по 200 г
Вершкове масло на травах:
по ½ пучка зелені: петрушки, часнику та кропу
40 г розм'якшеного вершкового масла
½ чайної ложки цедри лимона
сіль і перець
Пікантний томатний соус:
4 середні тверді помідори
4 перці халапеньо
1 лимон: сік та цедра
100 г білої цибулі
15 г коріандру
дрібка цукру
сіль
Сирний соус:
300 мл молока
20 г кукурудзяного крохмалю
1 перчик чилі
2 столові ложки оливкової олії extra vergine
120 г сиру чедер та едамер
сіль
Соуси варто приготувати заздалегідь, щоб вони набрали аромату. Картоплю фрі Steak Fries готуємо згідно з інструкцією на упаковці.
Вершкове масло на травах:
1. Зелень дрібно шаткуємо.
2. Вершкове масло збиваємо до утворення пінки й додаємо в нього зелень та цедру лимона.
3. Ретельно перемішуємо. Приправляємо сіллю, перцем та ставимо в холодильник.
М'ясо:
1. М'ясо змащуємо оливковою олією та обсмажуємо на сковорідці без жиру на сильному вогні по 1 хвилині з кожного боку.
2. Далі зменшуємо вогонь та обсмажуємо ще протягом 2-3 хвилин.
3. Стейки знімаємо зі сковорідки, перекладаємо на тарілку та прикриваємо алюмінієвою фольгою, щоб м'ясо «відпочило», а сік залишився всередині.
Гострий томатний соус:
1. Очищену та дрібно нарізану цибулю перекладаємо у велику миску й змішуємо з вичавленим соком лимона і тертою лимонною цедрою.
2. Далі додаємо нарізані кубиками помідори.
3. Миємо і дрібно нарізаємо петрушку.
4. Халапеньо очищаємо від насіння, дрібно нарізаємо й змішуємо в мисці з цукром, цибулею та помідорами.
5. Приправляємо сіллю та ретельно перемішуємо.
6. Миску накриваємо харчовою плівкою й перед подачею на стіл ставимо в холодильник на 3 години.
Сирний соус:
1. Сири чедер та едамер нарізаємо дрібними кубиками, щоб вони швидко розчинилися.
2. У каструльці підігріваємо оливкову олію та ароматизуємо її дрібно нарізаним перцем чилі.
3. Додаємо молоко, кукурудзяний крохмаль і нарізаний кубиками сир, підігріваємо на слабкому вогні, доки сир не розчиниться.
М'ясо нарізаємо смужками, на нього кладемо масло на травах і подаємо з порцією картоплі фрі та соусів у окремих мисках.
Гарна порада:
Якщо надаєш перевагу більш прожареному антрекоту, подовж смаження на 1-2 хвилини. Пам'ятай, що м'ясо після обсмажування має «відпочити» декілька хвилин. Для прикрашання можна використати половинки смаженого лимона. Обов'язково приправ перед подачею картоплю фрі та м'ясо сіллю з перцем.