Французькі саше з ожиною, чебрецем і смаженого скибочками батату
1 упаковка Aviko SWEET POTATO FRIES (смажений скибочками батат)
пачка свіжої руколи
упаковка ожини (свіжа або заморожена)
сир халумі (1 упаковка)
пачка охолодженого листкового тіста (готового до вживання)
освітлене вершкове масло, розтоплене
сіль і перець на смак
кілька гілочок чебрецю
оливкова олія
1. Приготуй смажений шматочками батат згідно з інструкцією на упаковці – розігрій духовку до 220°C і смаж його 15-20 хвилин на деку.
2. Помий руколу й ожину. Наріж кубиками сир халумі приблизно 2 на 2 сантиметри.
3. Листкове тісто наріж на квадрати зі сторонами приблизно 15 сантиметрів — на середину кожного поклади сир і ложку ожини, потім збери боки, щоб утворилося саше. Змасти кінці теплою водою, щоб вони краще злиплися. Заліплене саше зверху також змасти вершковим маслом і поклади на нього гілочку чебрецю. Запікай в духовці (разом зі смаженим скибочками бататом) аж до зарум'яніння.
4. На кожну тарілку викладаємо порцію підсмаженого скибочками батату, приправлену сіллю і посипану руколою. Покропи оливковою олією. Додай 2 саше. Подавай гарячим.
Гарна порада:
Замість халумі можна використовувати інший улюблений сир — до ожини згодиться будь-який! Замість ожини відмінно згодиться також журавлина.