Тріска, тушкована у вині з перцем чилі, коріандром, лимонником, подавана з морквяним пюре
Aviko Mashed Potato Carrot 750 г
600 г філе тріски
2 зубчики часнику
оливкова олія extra vergine
сіль і перець
чилі
пучок коріандру
Маринад:
4 столові ложки води
лимонний сік з ½ лимона
біле сухе вино
2 чайні ложки тертого імбиру
1 стебло лимонника
1. Лимонник розминаємо і потім дрібно нарізаємо.
2. У мисці змішуємо воду з лимонним соком, білим вином та нарізаним лимонником.
3. Викладаємо в неї філе тріски, накриваємо миску харчовою плівкою та ставимо для маринування на 30 хвилин у холодильник.
4. На сковорідці обсмажуємо часник з перцем чилі розрізаним навпіл, без насіння. Додаємо філе тріски (вичавивши маринад, але не витерши) і обсмажуємо 10 хвилин з невеликою кількістю маринаду. Наприкінці приготування підсолюємо.
5. Пюре готуємо згідно з інструкцією на упаковці.
Філе тріски подаємо, посипавши нашаткованим коріандром і покропивши декількома краплями оливкової олії, разом із порцією пюре, овочами, лимоном та зеленню.
Гарна порада:
Пюре з морквою можеш замінити нашим традиційним пюре з молоком та олією або пюре зі шпинату. Страва також відмінно поєднується з іншою рибою – наприклад, лососем або філе форелі.