Фрикадельки з білого м'яса, тушковані у сирному соусі з паприкою, часником та Super Crunch Zig Zag
1 упаковка Aviko Super Crunch Zig Zag 750 г
500 г фаршу з білого м'яса
2 яйця
100 г м'якоті черствого хліба
стакан молока
100 г тертого сиру пармезану реджано
сіль і перець
нашаткована петрушка
2 моркви
1 селера
1 біла цибулина
склянка білого вина
склянка теплої води
оливкова олія extra vergine
Сирно-паприковий соус:
1 пучок петрушки
печена паприка: 1 жовта та 2 червоних
150 г сиру
1 цибулина
1 зубчик часнику
порошок чилі
сіль
Картоплю фрі приготувати згідно з інструкцією на упаковці.
Фрикадельки:
1. Замочуємо хліб у молоці на 5 хвилин. Вичавлюємо та відкладаємо убік.
2. Далі вбиваємо в миску яйця, додаємо м'ясний фарш, тертий сир пармезан, раніше замочений хліб, нашатковану петрушку, по дрібці солі з перцем і ретельно перемішуємо руками, до отримання однорідної м'якої консистенції.
3. Формуємо фрикадельки. Вони мають бути величиною приблизно 2 см.
4. Морквину та селеру нарізаємо кубиками. Цибулю чистимо і дрібно шаткуємо.
5. У великій каструлі розігріваємо олію та обсмажуємо нарізані овочі.
6. Далі кладемо фрикадельки та обсмажуємо протягом декількох хвилин.
7. Додаємо склянку білого вина, піднімаємо температуру й чекаємо, доки випарується спирт.
8. Приправляємо сіллю та додаємо склянку окропу. Накриваємо кришкою й готуємо на середньому вогні протягом 20 хвилин, перевертаючи фрикадельки час від часу.
9. Після закінчення цього часу рідина має випаруватися, а фрикадельки мають бути добре обсмаженими та м'якими.
Соус із сиру та паприки:
1. Паприку запікаємо в розігрітій до 250°С духовці протягом 30 хвилин.
2. Після запікання знімаємо з паприки шкірку. Одну із червоних паприк нарізаємо на менші частинки й відкладаємо.
3. Петрушку ретельно миємо. Цибулю та часник дрібно нарізаємо.
4. У чаші блендера перемелюємо печену паприку, петрушку, цибулю, часник і сир. Наприкінці додаємо сіль та чилі.
Картоплю фрі викладаємо на тарілку та приправляємо на смак. На іншій тарілці або маленькій сковорідці розташовуємо соус, у ньому фрикадельки та шматочки червоної паприки. Злегка перемішуємо й прикрашаємо свіжою улюбленою зеленню.
Гарна порада:
Запікання та зняття шкірки з паприки позбавляє її гіркого смаку —запечену паприку можна одразу ж покласти у велику миску після вилучення з духовки та щільно накрити харчовою плівкою, щоб охолонула. Можна також додати... кілька кубиків льоду. Шкірка злізе без проблем :)