Фрикадельки з тунця з домашнім салатом та тонкою картоплею фрі Super Crunch Julienne

Фрикадельки з тунця з домашнім салатом та тонкою картоплею фрі Super Crunch Julienne

Кількість порцій 4
Час приготування 25-35
Фритюрниця
Духовка

Основний необхідний інгредієнт

Інгредієнти

1 упаковка картоплі фрі Aviko Super Crunch Julienne
230 г консервованого тунця
60 г підсмаженого хліба
1 склянка молока
1 яйце
2 столові ложки тертого пармезану
1 столова ложка каперсів
трохи свіжої петрушки
панірувальні сухарі
олія для смаження або 2 столові ложки оливкової олії extra vergine

Салат:
250 г твердих, жовтих помідорів
3 стебла селери
150 г редиски
сіль і перець
лимон

Йогуртовий майонез:
1 яйце
200 мл соняшникової олії
1 столова ложка лимонного соку
дрібка солі
1 чайна ложка гірчиці
100 г грецького йогурту

Картоплю фрі Super Crunch Julienne готуємо згідно з інструкцією на упаковці.

Фрикадельки:
1. Зціджуємо рідину з тунця та перекладаємо його в миску.
2. Тостовий хліб замочуємо в молоці, а якщо цього недостатньо, можемо додати трохи води
3. Зціджуємо та додаємо в миску разом із тунцем, яйцем, нарізаною петрушкою, зцідженими каперсами та пармезаном.
4. Ретельно вимішуємо й формуємо фрикадельки, розміром приблизно 4-5 см. Готові фрикадельки обвалюємо в панірувальних сухарях.
5. Фрикадельки викладаємо на деко, застелене пекарським папером. Кропимо їх невеликою кількістю оливкової олії та запікаємо в розігрітій до 180°С духовці 20 хвилин, а наприкінці кілька хвилин на функції гриль. Також можна приготувати фрикадельки:
- на сковорідці — на сковорідці з антипригарним дном розігріваємо олію та обсмажуємо фрикадельки 5-6 хвилин, доки вони не підрум'яняться з усіх боків.
- або у фритюрі — в каструлі з високими бортами розігріваємо олію й обсмажуємо фрикадельки протягом 1 хвилини, поки вони не стануть рум'яними.

Салат:
1. Миємо та підсушуємо помідори, потім нарізаємо їх кубиками, половинками або четвертинками.
2. Стебла селери ретельно миємо й нарізаємо тоненькими скибочками.
3. Далі миємо й дрібно нарізаємо редиску.
4. Всі овочі змішуємо в мисці та приправляємо сіллю, оливковою олією і невеликою кількістю лимонного соку.

Йогуртовий майонез:
1. У блендері змішуємо оливкову олію, яйце кімнатної температури, лимонний сік, сіль та гірчицю.
2. Блендуємо протягом 30 секунд до отримання густої, білої та однорідної консистенції.
3. Додаємо йогурт та перемішуємо.
4. Готовий майонез перекладаємо в миску й перед подаванням на стіл ставимо на 30 хвилин у холодильник.

На кожну тарілку викладаємо порцію картоплі фрі, салату, кілька фрикадельок та «ляпку» з майонезу.

Гарна порада:
Можна використовувати тунець у власному соку, але найкращий результат отримаєте, використовуючи високоякісний тунець в оливковій олії.

Інші ідеї

Продуктові пропозиції