Картопляний гратен з сиром ементалер, порцією тріски та морквяними цукатами
GRATINS WITH CHEESE AND CREAM 400 г
1 пучок моркви (+/- 350 г)
5 ложок оливкової олії
2 столові ложки бульйону або води
300 г філе тріски
морська сіль
1 столова ложка меду
2 столові ложки гірчиці
2 цибулини з зеленим пір'ям або пір'я зеленої цибулі
1 апельсин
1. Розігрій духовку до 200°C.
2. Відріж кінці морквин так, щоб залишити трохи зелені.
3. Покладіть їх у форму для випікання.
4. Приправ морквини 2 чайними ложками оливкової олії, морською сіллю, бульйоном і медом.
5. Накрий блюдо алюмінієвою фольгою та постав у духовку.
6. Ретельно змасти рибне філе гірчицею та розділи на дві рівні порції.
7. Поріж зелену цибулю. Очисти апельсин і наріж тонкими скибочками.
8. Підготуй два шматки алюмінієвої фольги, вдвічі більші ніж порції риби. Поклади по одному шматку риби у центрі кожного шматка фольги. Розділи скибочки апельсина на дві порції, посип їх зеленою цибулею і залий рештою рослинної олії. Склади фольгу зверху та щільно запечатай «пакет».
9. Поклади згортки разом із гратеном на деко в духовку та випікай 20 хвилин на середній полиці.
10. Подавай гратен з рибою та морквою.
Гарна порада:
Можеш також використати наш картопляний гратен з чебрецем та розмарином.