Курячі шашлички з сальсич’єю, овочами, карамелізованою цибулею та Steak Fries

Курячі шашлички з сальсич’єю, овочами, карамелізованою цибулею та Steak Fries

Кількість порцій 4
Час приготування 45-65
Фритюрниця
Духовка
Сковорідка

Основний необхідний інгредієнт

Інгредієнти

1 упаковка картоплі фрі Aviko Steak Fries 750 г
350 г нарізаної кубиками курки
300 г білої ковбаски
200 г паприки червоної
200 г паприки жовтої
12 дрібних печериць
оливкова олія extra vergine
сіль і перець
карі
12 шпажок для шашлику
Карамелізована цибуля:
3-4 середні білі цибулини
30 г вершкового масла
3 столові ложки цукрової пудри
½ склянки червоного винного оцту
сіль і перець

1. Куряче м'ясо та ковбаску нарізаємо кубиками однакового розміру.
2. Паприку миємо, видаляємо насіння та білу частину.
3. Очищаємо печериці та відрізаємо краєчок ніжок.
4. Солодкий перець нарізаємо кубиками такого ж розміру, як і м'ясо.
5. Починаємо формувати шашлики. Нанизуємо шматочок курячого м'яса, жовтого перцю, ковбаски, червоного перцю та печериці. Повторюємо ці дії, доки не отримаємо всі шашлики.
6. Шашлички викладаємо на застелене папером для випікання деко, приправляємо сіллю, перцем, дрібкою карі, декількома краплями оливкової олії та запікаємо в нагрітій до 180°C духовці протягом 40 хвилин. Шашлички мають добре підрум'янитися.
7. Картоплю фрі готуємо згідно з інструкцією на упаковці.

Карамелізована цибуля:
1. Цибулю чистимо та розрізаємо навпіл.
2. Варимо у каструлі в підсоленій воді протягом 20 хвилин і акуратно зціджуємо воду.
3. На сковорідці розігріваємо вершкове масло з цукром. Додаємо цибулю й обсмажуємо, безперервно помішуючи.
4. Щойно цибуля почне карамелізуватися, додаємо оцет із червоного вина та чекаємо, поки все трохи не загусне.
5. Цибулю виймаємо зі сковорідки й перед подаванням до столу приправляємо сіллю з перцем.

Подаємо по 2-3 шашлики на людину на тарілці разом із порцією добре соленого смаженого стейка фрі та карамелізованою цибулею. Смачного!

Хороша порада:
Хоча ми й повторюємося, АЛЕ варто перед запіканням замочити дерев'яні шашличні шпажки в холодній воді на 20-30 хвилин - не обгорятимуть під час смаження.

Інші ідеї

Продуктові пропозиції