Міні-запіканки з картопляного пюре зі шпинатом

Міні-запіканки з картопляного пюре зі шпинатом

Кількість порцій 5
Час приготування 10-15
Духовка
Каструля
Сковорідка

Основний необхідний інгредієнт

Інгредієнти

Це ідеальна композиція для святкового перекусу. Праці на цю страву йде дійсно мало, а кожен шар чудово поєднується із рештою.

Складники:
Картопляне пюре зі шпинатом AVIKO (Mashed Potato Spinach)
2 столові ложки соняшникової або оливкової олії
5 печериць, нарізаних скибочками по 1 см
4 підсушені мариновані помідори, нарізані тонкими смужками
2 зубчики часнику, нарізаних пластівцями
75 г бекону скибочками
мелений чорний перець
50 г сиру з цвіллю

Додатково знадобляться кулінарні кільця діаметром близько 5-6 см для формування та запікання запіканок.

1. Духовку розігрій до 180°C.
2. Пюре переклади на злегка розігріту сковорідку або в каструлю (можна додати трохи води, олії або молока на дно) й, помішуючи, підігрівай на середньому вогні, поки воно не розчиниться і не набуде кремоподібної консистенції.
3. На іншу холодну сковорідку виклади скибочки бекону й підігрівай на середньо-сильному вогні до підрум'янювання, переверни на інший бік і знову обсмаж до того ж кольору. Облиш до вистигання й наріж смужками шириною у пів сантиметра.
4. На іншій сковорідці розігрій соняшникову/оливкову олію та додай подрібненого часнику, сушених помідорів та печериць. Смаж, помішуючи, до підрум'янювання. Рясно приправ перцем.
5. На дні кондитерського кільця розташуй 3-х сантиметровий шар пюре, злегка притисни ложкою або гиркою, поклади сантиметровий шар грибів, помідорів та часнику. Теж трохи притисни. Додай кілька смужок бекону та зніми кільце. Посип міні-запіканки тертим сиром та запікай 10 – 12 хвилин.

Інші ідеї

Продуктові пропозиції