Мінібургери зі смаженим бататом
2 упаковки Sweet Fries Aviko
Сирний соус:
30 г вершкового масла
1 столова ложка борошна
1,5 склянки молока
250 г тертого сиру (едамер, лердамер та чедер)
1 перчинка халапеньйо, дрібно нарізана
½ зеленої паприки, дрібно нарізаної
сіль
Гуакамоле:
2 стиглих авокадо
½ зеленої халапеньйо
½ цибулини
1 лайм
сіль, перець
Гамбургери:
12 мінібулочок
500 г яловичого фаршу
1 яйце
50 г панірувальних сухарів
сіль перець
1 столова ложка гірчиці
1 столова ложка суміші солодкої та гострої паприки
оливкова олія
Смажений батат:
Приготуй згідно з рецептом на упаковці.
Сирний соус:
У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо нарізану паприку і перець чилі, потім борошно та молоко, повільно помішуючи, щоб уникнути пригоряння. Коли крем матиме потрібну консистенцію, додай тертий сир, а коли він розплавиться, подавай. Якщо соус занадто густий, додай трохи молока, якщо занадто рідкий, додай трохи сиру.
Гуакамоле:
Цибулю та перець чилі нашаткуй. Почисть і наріж авокадо, додай сік лайма і розімни виделкою. Додай цибулю та паприку, приправ сіллю з перцем і подавай.
Гамбургери:
У великій мисці перемішай яловичину, гірчицю, обидва перці, яйце і панірувальні сухарі — заміси масу руками, сформуй 12 маленьких кульок і постав у холодильник на 30 хвилин. Потім обсмаж на тефлоновій сковорідці так, щоб вони залишилися соковитими. На другій сковорідці, паралельно, підсмаж булочки, розрізавши навпіл. Коли гамбургери будуть готові, приправ їх і поклади в булочку.