Недільна печеня — грудка індички, фарширована шпинатом, цибулею, в'яленими помідорами та омлетом, подавана з сирним соусом та морквяним пюре
Aviko Mashed Potato Carrot 750 г
800 г грудки індички
200 г шпинату
2 великі яйця
200 г сушених томатів
1 стебло селери
1 морквина
1 гілка розмарину
1 зубчик часнику
½ келиха білого сухого вина
оливкова олія extra vergine
½ літра овочевого відвару
сіль і перець
Сирний соус:
½ л молока
25 г вершкового масла
25 г борошна 00
120 г тертого сиру пармезану реджано ChNP
сіль і перець
1. Грудку індички нарізаємо впоперек волокон і розкриваємо її, як книжку. Якщо буде занадто товста, можна відбити її молотком для відбивання м'яса. Додаємо солі та перцю.
2. У мисці змішуємо яйця із сіллю й перцем. На сковорідку наливаємо 1 столову ложку оливкової олії та підсмажуємо розмішані яйця. Готовий омлет охолоджуємо.
3. В'ялені помідори подрібнюємо у блендері до отримання кремової консистенції.
4. Тонкими скибочками нарізаємо цибулю й обсмажуємо її на сковорідці зі шпинатом, сіллю і перцем до моменту, коли шпинат зів'яне. Охолоджуємо.
5. На розрізаній грудці індички викладаємо крем з сушених томатів, омлет і шпинат.
6. Грудку індички згортаємо в рулет і обв'язуємо навколо кулінарною ниткою.
7. Нарізаємо селеру, моркву та 2 цибулини. Чистимо зубчик часнику та кладемо його разом із рештою овочів в каструлю. Додаємо гілочку розмарину та кілька столових ложок оливкової олії. Обсмажуємо 2-3 хвилини. Вкладаємо в грудку індички та обсмажуємо з кожного боку до золотавого кольору.
8. Додаємо вино, зменшуємо вогонь та випарюємо спирт. Додаємо 2 ополоника овочевого бульйону. Накриваємо каструлю кришкою й тушкуємо близько півтори години, перевертаючи м'ясо час від часу. За необхідності додайте більше відвару.
9. Через 1,5 години знімаємо каструлю з вогню та остуджуємо м'ясо 10 хвилин. Далі нарізаємо його шматочками та знову вкладаємо в каструлю з рідиною, що залишилася.
10. Aviko Mashed Potato Carrot готуємо згідно з інструкцією на упаковці.
Сирний соус:
1. У каструлі розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно й робимо засмажку.
2. Додаємо злиту овочеву рідину від варіння, а якщо консистенція недостатньо кремоподібна, додаємо молоко. Перемішуємо збивачкою, намагаючись не створювати грудочок.
3. Доводимо до кипіння і додаємо тертий сир.
4. Все переливаємо в чашу блендера та збиваємо до отримання однорідного соусу.
На велику тарілку викладаємо порцію пюре, на нього кладемо порцію смаженої цибулі зі шпинатом. Поруч росташовуємо нарізану індичку та овочі. Все приправляємо спеціями та сирним соусом.
Гарна порада:
Можете подати страву на великих тарілках для спільної трапепези.