Оладки Rösti смажені на сковорідці з сицилійським рагу капонатою

Оладки Rösti смажені на сковорідці з сицилійським рагу капонатою

Кількість порцій 4
Час приготування 20-35
Фритюрниця
Духовка
Сковорідка

Основний необхідний інгредієнт

Інгредієнти

1 упаковка Aviko Rösti Rondjes Naturel 750 г (4-5 штук на людину) або 2 упаковки Aviko Rösti Mini Airfryer 600 г
2 паприки
2-3 картоплини
2 баклажани
2 стебла селери
30 г кедрових горішків
30 г каперсів
жменя чорних оливок (маслин)
300 г помідорів чері
½ склянки оцту
2 чайні ложки цукру
оливкова олія extra vergine
базилік
сіль

Оладки Rösti готуємо відповідно до інструкцій на упаковці — в духовці, на сковорідці або у фритюрниці.

Капоната - це овочева суміш на основі баклажанів із цибулею, помідором, маслинами, каперсами та свіжим базиліком.

1. Овочі миємо. Чистимо картоплю і нарізаємо кубиками. Паприку миємо, видаляємо насіння та нарізаємо смужками. Баклажан миємо й нарізаємо кубиками.
2. На сковорідці розігріваємо оливкову олію та смажимо картоплю.
3. На окремій сковорідці смажимо паприку. Щойно підсмажиться, на цій же сковороді можемо підсмажити баклажан.
4. Тим часом цибулю та селеру нарізаємо кубиками.
5. У каструлі нагріваємо оливкову олію, додаємо цибулю та селеру й підсмажуємо до моменту, коли цибуля стане прозорою. Наступними додаємо нарізані кубиками помідори, каперси та кедрові горішки. Додаємо солі, перемішуємо й залишаємо.
6. Коли овочі обсмажаться, викладаємо їх на шматок паперового рушника та зливаємо зайвий жир, а потім перекладаємо у каструлю з помідорами.
7. Збільшуємо вогонь і перемішуємо.
8. Цукор розчиняємо в оцті і додаємо в каструлю. Варимо протягом 2 хвилин.

На тарілку викладаємо порцію капонати та гарячі оладки з розрахунку 4-5 штук на 1 людину.

Гарна порада:
Варто прикрасити страву свіжим листям базиліка, додати на смак солі та перцю й покропити кількома краплями хорошої оливкової олії. Смачного!

Інші ідеї

Продуктові пропозиції