Римська печеня з салатом і соусом айолі, подавана з пюре зі шпинату

Римська печеня з салатом і соусом айолі, подавана з пюре зі шпинату

Кількість порцій 4
Час приготування 90-120
Духовка
Каструля
Мікрохвильова піч

Основний необхідний інгредієнт

Інгредієнти

Aviko Mashed Potato Spinach 750 г300 г яловичого фаршу
300 г свинячого фаршу
3 зубчики часнику
50 г тертого сиру пармезану реджано ChNP
2 яйця
пучок петрушки
панірувальні сухарі
2/3 скибочки тостового хліба
1 склянка молока
сіль і перець
мускатний горіх
оливкова олія extra vergine
1 склянка білого сухого вина

Салат:
1 упаковка (200 г) суміші салатів
сіль і перець
лимон
оливкова олія extra vergine

Соус айолі:
2 сирі яєчні жовтки
1 варений яєчний жовток
4 великі зубчики часнику
300 мл арахісової олії
1 ложка лимонного соку
сіль та білий перець

1. З хліба обрізаємо скоринку й замочуємо його в молоці. Добре  вичавлюємо і рвемо.
2. Петрушку миємо й дрібно шаткуємо разом із половиною очищеного часнику.
3. У мисці поєднуємо фарш із сіллю, перцем, тертим сиром пармезаном реджано, подрібненим часником, шаткованою петрушкою, яйцями, підсмаженим хлібом, декількома чайними ложками панірувальних сухарів, тертим мускатним горіхом і ретельно перемішати. Усе повинно мати досить компактну консистенцію.
4. З тіста формуємо рулет і обвалюємо його в панірувальних сухарях.
5. На сковорідці в невеликій кількості олії обсмажуємо часник. Щойно він зарум'яниться, знімаємо його зі сковорідки та вкладаємо в наш рулет. Обсмажуємо рулет з усіх боків.
6. Додаємо вино, чекаємо коли випарується спирт. Далі перекладаємо рулет на вузьке деко, вистелене папером для випікання, і запікаємо в нагрітій до 180°C духовці протягом однієї години.
7. Після закінчення цього часу збільшуємо температуру до 200°C і випікаємо рулет з усіх боків, щоб він рівномірно підрум'янився.
8. Aviko ПЮРЕ ЗІ ШПИНАТУ готуємо згідно з інструкцією на упаковці.

Салат:
1. Салат миємо, солимо, перчимо, кропимо невеликою кількістю лимонного соку та оливкової олії.

Соус айолі:
1. Варимо 1 яйце. Збиваємо в блендері з часником та сіллю.
2. Далі додаємо сирі жовтки та збиваємо з оливковою олією до отримання кремової консистенції.
3. Додаємо 1 ложку лимонного соку, подрібнений варений жовток і знову перемішуємо.
4. Після закінчення досолюємо і перчимо.

На тарілку викладаємо порцію пюре, а на неї 1-2 скибочки запеченої печені й поливаємо процідженим соусом, що утворився при запіканні. Прикрашаємо листям салату. Соус айолі подаємо в окремому посуді.

Гарна порада:
Спробуй інші смаки нашого пюре!

Інші ідеї

Продуктові пропозиції