Сочевиця з сальсич’єю, тобто італійською білою ковбаскою, селерою, помідорами та пюре з молоком і маслом
Aviko Mashed Potato 750 г
кілька італійських ковбасок (сальсич’я)
1 банка (400 г) сочевиці
300 г томатної пасати
1 стебло селери
1 морквина
1 середня цибулина
2 зубчики часнику
½ склянки білого сухого вина
½ л овочевого відвару
сіль і перець
оливкова олія extra vergine
кілька листочків шавлії
2 гілочки розмарину
1. Ковбаски обсмажуємо на сковорідці або грилі з кожного боку по декілька хвилин, доки вони добре підрум'яняться.
2. Морквину, селеру та цибулю дрібно нарізаємо й обсмажуємо на сковорідці з невеликою кількістю оливкової олії. Коли овочі підрум'яняться, додаємо часник і смажимо 3-4 хвилини. Додаємо нашаткованої шавлії та розмарину.
3. Додаємо вино, випаровуємо спирт, додаємо томатну пасту та овочевий бульйон. Готуємо протягом 20 хвилин.
4. Після закінчення цього часу додаємо осушену сочевицю і тушкуємо 15 хвилин, поки соус загусне.
5. Пюре готуємо згідно з інструкцією на упаковці.
На кожну тарілку викладаємо порцію сочевиці з овочами, декілька «ляпок» пюре (можна використовувати кондитерський рукав) і 2-3 ковбаски. Подаємо підсоленим та поперченим, зі свіжим розмарином та листям шавлії.
Гарна порада:
Спробуй цю страву з іншими нашими пюре – морквяним чи шпинатним.