Тріска, приправлена букетом трав з олією та цедрою лимона, подавана з Pati Parts
Aviko PATI PARTS 600 г
600 г філе тріски
цедра з ½ лимона
3 гілочки чебрецю (або суха приправа)
3 гілочки м'яти (або суха приправа)
оливкова олія extra vergine
сіль і перець
2 цілі головки часнику
кілька лимонів
1. Pati Parts готуємо згідно з інструкцією на упаковці.
2. Головки часнику та лимони, розрізаємо навпіл, обсмажуємо на сковорідці в невеликій кількості оливкової олії.
3. Розбираємо тріску на філе і, за необхідності, кухонним пінцетом видаляємо кісточки.
4. На змащене рослинним маслом і застелене папером для випічки деко викладаємо філе. Приправляємо його перцем, сіллю, тонко нашаткованою зеленню та тертою лимонною цедрою. На кожне філе кладемо трохи вершкового масла.
5. Тріску запікаємо в розігрітій до 180°С духовці 10 хвилин. Перед подачею приправляємо свіжим чебрецем.
На глибоку тарілку кладемо порцію Pati Parts, філе тріски із заправкою/гарніром та смажений часник із лимоном. Додаємо на смак сіль та перець. Можна також покропити рибу невеликою кількістю оливкової олії.
Гарна порада:
До цієї страви згодиться також інша наша картопля шматочками - Parti Parts Tex Mex і Pati Parts Garlic.